Гледай на живо

Берое е на бараж въпреки поражението си от Арда, ЦСКА 1948 с равен срещу Локомотив (Пловдив) - на живо след битката за Европа

Дисциплината е над всичко в Бундестима - изгониха национал заради лошо име

Дисциплината е над всичко в Бундестима - изгониха национал заради лошо име

Нападателят на Волфсбург Макс Крузе очаквано беше изхвърлен от националния отбор на Германия заради поредицата от скандали в последно време, в които той се забърка. Официалното становище е, че той вече не бил пример за национален състезател и се държал непрофесионално.

Крузе стана известен с това как бил изгубил 75 000 евро в кеш в такси след цяла нощ игра на покер. След това излезе информация, че той не спазвал хранителен режим, тъй като прекалявал с течния шоколад на закуска. Чашата преля през изминалия уикенд, когато по време на партито за рождения си ден Крузе се ядосал на жена, която ги снимала с телефона си. Той взел мобилния й апарат, за да изтрие заснетото от нея.

"Още преди седмица ясно му обясних какво очаквам от него като отношение както на терена, така и извън него - обясни селекционерът Йоахим Льов. - На мен ми трябват футболисти, които са изцяло фокусирани върху футбола и върху предстоящото Европейско първенство. Инцидентът с Макс през уикенда противоречи на моите очаквания. За пореден път той демонстрира непрофесионално отношение, каквото аз не приемам."

Засега наказанието на Крузе важи само за двете контроли на Бундестима с Италия (събота) и Англия (вторник). Директорът на националните отбори Оливер Бирхоф обясни, че поддържа връзка с ръководството на Волфсбург и ще следи поведение на футболиста занапред.

Още от Футбол свят

Виж всички