Клоп иска играчите да останат ядосани до края на сезона

Клоп иска играчите да останат ядосани до края на сезона

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали футболистите си след победата над Манчестър Сити с 3:0. Наставникът е доволен, че играчите са използвали гнева от загубата във финала за Купата на Лигата, за да се мотивират за представянето вчера.

"Говорихме за финала. Беше важно да реагираме. Показахме, че не сме разочаровани, тъй като това би имало негативно влияние върху представянето ни. Момчетата се справиха блестящо. Бяха ядосани, но по позитивен начин", коментира Клоп.

"Пресирахме отлично и след това, когато трябваше да вкарваме голове, го направихме. Трябва да останат ядосани, да отговарят във всеки мач. Целта ни в първенството е да вземем, каквото можем", допълни германецът.

Клоп коментира и индивидуалните изяви на някои футболисти. Адам Лалана, който нямаше отбелязан гол във Висшата лига през изминалия сезон, вчера вкара за трети път в последните четири мача. "Първото нещо, което трябва да правиш, когато не вкарваш, е да стреляш към вратата. През първото полувреме активността на Адам бе по-малка, но през второто той беше невероятен. Всички се представиха отлично, нямаше слаб играч", сподели специалистът.

Джон Фланаган започна като титуляр за първи път от май 2014 г. и Клоп не пропусна да го похвали: "Флано беше толкова остър, игра толкова умно в първия си мач от 22 месеца".

Още от Футбол свят

Виж всички