Хуан Мата също може да поеме към Китай

Хуан Мата също може да поеме към Китай

Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата може да стане поредното голямо име, което да заиграе в китайската Супер лига. Три клуба от азиатската страна проявяват сериозен интерес към испанеца, чието бъдеще на "Олд Трафорд" е доста несигурно.

Очаква се през лятото, или дори по-скоро, начело на "червените дяволи" да застане Жозе Моуриньо, който вече е намекнал, че няма да има нужда от услугите на Мата. Именно Специалния продаде испанеца от Челси на Манчестър Юнайтед срещу 37 милиона паунда през януари 2014 година. Идването на португалеца на "Олд Трафорд" пък почти сигурно ще означава, че Мата ще поеме към изхода.

В последните дни се заговори, че интерес към Мата има от бившия му клуб Валенсия, както и от Атлетико Мадрид. Сега обаче към евентуалните купувачи на 27-годишния играч можем да прибавим и три неназовани китайски клуба. Доскоро се смяташе, че Мата иска да се завърне в Испания, но в същото време той може да бъде сериозно изкушен от китайците, които със сигурност ще му предложат солидна заплата, която ще надвишава тази, която получава в момента в Юнайтед от 170 хил. паунда на седмица.

"Хуан с радост би се завърнал в Испания, но сега китайците се включиха в наддаването, а парите, които те предлагат е трудно да бъдат отхвърлени с лека ръка", обяви човек близък до Мата.


Още от Футбол свят

Виж всички