Георги Миланов: В Русия се чудят защо си бръснем краката

Георги Миланов: В Русия се чудят защо си бръснем краката

Националът Геoрги Миланов говори пред руското издание "Мач тв" за живота си в Москва. Играчът на ЦСКА (Москва) разказа любопитни подробности около клуба и обясни, че съотборниците му се чудят защо си бръсне краката.

Колко време ти беше нужно да прекараш в Москва, за да разбереш, че кимането на глава в Русия и България означават различни неща?

- Доста време. И в момента понякога не се оправям. Ходих да си купува маратонки и продавчката ме попита дали ще ги визимам и аз поклати глава, за да кажа да, но тя ме разбра погрешно и трябваше да обяснявам допълнително. Като цяло всичко ми харесва в Москва, с изключение на задръстванията. Където и да отида - стрес. Дори на ресторант да отидем с приятелката ми отнема най-малко половин час. Когато играх в Грасхопър, може да се каже, че за 3 месеца съм си починал. Разберете: в България живях в 25-хиляден град. И когато дойдох в Москва с нейните 20 милиона, първите 3-4 месеца въобще не знаех къде да отида.

С кой от българите, играли в Русия, комуникираш?

- С Манолев, с него играхме в Литекс. С Попов също, нищо че играе за Спартак. Това не е проблем.

Преди дерби разменяте ли си с Попов съобщения от рода на "Можеш да си стоиш у дома"?

- Не, просто се питаме кой ще играе, кой - няма. Но не разказваме на треньорите си, те самите всичко знаят. Изобщо за футбол малко говорим, повече за живота.

Дори евентуалното шампионство на Спартак ли не обсъждате?

- А кой е казал, че те ще станат шампиони? Спартак е в добра форма, но вие знаете как ЦСКА играе след Нова година. Разбира се, ние имаме проблем със състава, но ще се борим до край.

Казвали сте, че руснаците и българите са братски народи. Какво е основното различие между нас?

- В Русия са по-спокойни хората. В България няма пари, има повече хора, които завиждат. Тук, когато отидеш в ресторант, никой не те гледа накриво. А в България веднага започват да говорят, че си лош.

В какви ресторанти ходите?

- Само в хубави!

Константин Головской се изненада, че в България местните играчи ходят из съблекалнята без бельо. Според него те правят това, за да се похвалят, че са се епилирали. Така ли е?

- Да, това е вярно.

Наистина?

- Наистина. Говорим за краката - според мен 70% от българските футболисти си бръснат краката. Това е модерно и масажът е по-лесен. Аз също се бръсна. Затова, когато дойдох в ЦСКА, веднага започнаха въпросите "Защо така?". Аз се изненадах - в Европа това е нормално.

Кой най-много се изненада?

- Игнашевич. Запита ме: "Защо си бръснеш краката?". Набабкин също, всички руски играчи.

Когато ви поиска ЦСКА, помислихте ли си, че това е ЦСКА от София?

- Не, и за секунда. В България моят трансфер бе наречен "Най-добрият за няколко години". Не знам дали ще има още играчи, които на 21 г. да преминат в отбор, който е станал шампион на Русия.

Кога за последно видяхте Роман Еременко?

- Преди 3-4 седмици. Той дойде на клубната база, поговорихме. Настроението му, разбира се, беше лошо. Надявам се, че времето ще мине бързо и той ще се завърне още по-силен отпреди.

Как реагирате на шегите за него?

- Когато видя в Инстаграм нещо такова, веднага банвам човека. Същото е и с шегите за Акинфеев. Даже не искам да ги гледам.

Вярно ли е, че Слуцкий е поканил отбора на прощална вечеря?

- Казаха ми, че в медиите са писали нещо такова. Но ние тренираме както обикновено и не обръщаме внимание на слуховете.

Забавянето на заплатите също ли е фикция?

- Не, няма такова нещо. Може би, с ден-два-три, но е несериозно да се говори за това. В ЦСКА всичко е наред.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички