Изненадващо! Шчечин освободи Георги Братоев

Изненадващо! Шчечин освободи Георги Братоев

Българският разпределител Георги Братоев неочаквано бе освободен от от полския Еспадон (Шчечин). Новакът в местната Plus Liga се отказа от бившия национал само 5 дни след старта на първенството.  В момента се водят преговори за предсрочно прекратяване на настоящия договор. Според полските медии Братоев не е отговорил на очакванията на ръководството както в предсезонната подготовка, така и в мача от първия кръг срещу шампиона ЗАКСА (Кенджеджин-Кожле), загубен с 0:3 (15:25, 11:25, 22:25). Тогава шефовете на тима останаха крайно разочаровани, когато във втората част ЗАСКА спечели с 25:11 и постигна 71% ефективност в атака през целия мача. Този факт е принудил ръководството на тима от Шчечин да вземе спешни мерки. Още във вторник Георги Братоев не се появи на тренировка на отбора и въобще не бе предвиден да играе в мача от II кръг срещу вицешампиона Асеко Ресовия (Жешув), който се проведе снощи и бе спечелен от бившите съотборници на Николай Пенчев с 3:0 (21:25, 20:25, 22:25).


Другият българин в отбора Данаил Милушев, получи травма в менискуса на загрявката преди мача със ЗАКСА, на този етап не е ясно кога ще се върне в игра. Шефовете на Еспадон опитаха да привлекат в последния момент на негово място полския национал Бартош Курек, но той отказа.

“Разбира се, че за нас това е много трудна ситуация. Ние спешно се нуждаем в този момент от разпределител, защото сега в тима ни на този пост играе само Михал Сладечек. Нямахме избор, това решение нямаше как повече да се бави”, заяви вицепрезидентът на Еспадон (Шчечин) Здеслав Гогол.

Възможно е Еспадон да привлече нов разпределил на мястото на Георги Братоев, но това най-рано може да стане през следващата седмица.

Още от Волейбол

Виж всички