Гледай на живо

"Efbet Лига Live": Как ще се развият битките за титлата и третото място - коментарът за трите ключови двубоя на Ангел Станков, Михаил Александров и Нико Петров

Къде ще играе Курек?

Къде ще играе Курек?

Преди няколко дни звездата на полския волейбол Бартош Курек прекрати изключително изгоден договор с японския JT Тъндърс (Хирошима), за който щеше да спечели $600 000 за един сезон. 28-годишният Курек публикува декларация, в която се казва: "Загубих нещо, което винаги ме водеше, че е страст и желание да играя! Стигнах до извода, че здравето и дългосрочна кариера е по-важна, отколкото дори най-изгодния договор”, написа Курек.


Най-неочаквано първото предложение за диагонала на “Дружина полска” дойде от новака в местната Plus Liga Еспадон (Шчечин), където от новия сезон играят българските волейболисти Георги Братоев и Данаил Милушев. Точно Милушев, който също играе на поста диагонал на разпределителя, се контузи по време на загрявката на тима преди първия официален мач за сезона.

“Наистина имахме мечта Бартош Курек да играе в нашия клуб”, заяви вицепрезидентът на клуба Здеслав Гогол пред полските медии.

Тимът от Шчечин се надява, че освен спортното предложение, в негова полза ще е и факта, че от Шчечин е и любимата на Бартек - волейболната националка Аня Грейман.

Анна Грейман - момичето, което спечели сърцето на Бартош Курек
Офертата от Еспадон обаче не е впечатлила полския национал. Мениджърът на Курек Якуб Михалик, обяви че клиентът му не се интересува от предложението.

Къде обаче ще играе Бартош Курук през новия сезон, се питат всички в Полша?

Грандовете на местния волейбол също не останаха безучастни.

Вицешампионът Асеко Ресовия (Жешув), където Курек игра през изминали сезон, обяви че вече са приключили със селекцията на тима. “Това са само спекулации и слухове”, заяви президентът на Ресовия Адом Горал.

Шампиънът ЗАКСА (Кендженджин-Кожле) също отрече слуховете, че може да привлече полския национал.
"Всеки би искал да има такъв играч в своя състав, но ние вече сме изразходвали бюджета за следващия сезон", заяви главният изпълнителен директор на ЗАКСА Себестиан Швидерски.

От СКРА Белхатов също не подминаха темата “Курек”, след като първо името на Бартош бе свързано точно с отбора, в който играе националът Николай Пенчев.

"Няма съмнение, че имаме нужда от резерва на Мариуш Влазли особено сега, когато Дражен Луборич вече не е в отбора. Въпреки това, ние също може да използваме всеки един от нашите крайни нападатели за смяна на Влазли, когато имаме нужда от това”, обясни президентът на СКРА Белхатов Конрад Пиехоцки.

Още от Волейбол

Виж всички