Гледай на живо

Очаквайте футбона среща България U15 - Косво U15

Валентин Братоев: Ще изберем най-доброто за нас и семействата ни

Валентин Братоев:  Ще изберем най-доброто  за нас и семействата ни

Ако от Полша се забавят с жълтата карта на брат ми, може и да останем без картотека за България

Бившият национален посрещач Валентин Братоев потвърди пред „Тема Спорт”, че са водени неофициални разговори с ръководството на Нефтохимик за евентуално негово и това на брат му Георги участие за тима в родното волейболно първенство. Юношата на Славия, който с близнака си ще навършат 28 години след 10 дни, все още се възстановява от травма на ходилото, която не му позволява да води подготовка. Той започна тренировки с ЦСКА миналия месец, но заради проблема не може да стъпва и ходи с патерица. На 1 ноември Братоев ще премине контролен преглед и ако резултатът е позитивен, няма да се наложи оперативна намеса и отново ще може да започне тренировъчен процес.

ЦСКА - Хебър 3:1

„Не сме се разбрали с Бургас, защото няма никаква оферта конкретна от тях. Вярно е, че сме говорили със Сашо Везенков, но става въпрос за неофициален разговор, в който изразихме мнение, че при добро предложение, може да подсилим Нефтохимик. Но за да се стигне до подобен развой на ситуацията, има доста условности. На първо време Георги трябва да се прибере от Полша. Той все още е там, тъй като има някои неща да се изчистят с Шчечин. Освен това, оттам трябва да му пратят и жълтата карта, за да може да получи картотека в България. Истината е, че ако това не се случи до вторник, когато е крайният срок за първенството, може и да не играем в нито един клуб тук, поне до Нова година”, сподели Валентин.


Посрещачът призна, че вариантът с брат му да заиграят в ЦСКА също не е отпаднал, но основната алтернатива пред тях е отбор в чужбина. „Ние имаме семейства и ще изберем най-доброто, което е за тях. От една страна това може да означава отиване в Бургас, от друга оставане в София и ЦСКА. Разбира се, на първо време гледаме към чужбина, но всичко е въпрос на договорка. Имайте предвид, че ако се наложи да се оперирам, аз няма да играя волейбол още 3 месеца, така че има твърде много „ако” в тази ситуация”.

Хари ЛАТИФЯН, "Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички