Христо Маринов след Евро 2017: Най-хубавото е, че имаме още резерви и добри треньорски щабове

Христо Маринов след Евро 2017: Най-хубавото е, че имаме още резерви и добри треньорски щабове

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов изрази задоволство от представянето на националите на европейското първенство в Нови Сад, Сърбия.

Тимът ни спечели 6 медала, от които 2 титли, 3 сребърни и едно бронзово отличие. В отборното нашите са в шестицата на Европа и в трите стила.

"Силно представяне, специално в класическия стил повторихме успеха от първенството в Белград през 2012-а -  уточни той. - Отново имаме пълен комплекст медали. Тарек Абделслам направи страхотен дебют за България на голямо първенство. Тази титла бе много желана и мечтана. Залагахме на него и очаквахме да стигне върха. Бори се мъжки, с характер и напълно заслужава да е шампион. Но и в трите стила имаме още резерви и потенциал. А най-хубавото е, че разполагаме с добри треньорски щабове."

Маринов отбеляза и поредното силно представяне на женския ни тим. "Там можехме да вземем още един медал, на Мими Христова - уточни той.  -  Но тя загуби секунди преди края. Понякога шансът не е на твоя страна. Бъдещето е пред нея. В свободния стил при мъжете също в две от категориите ни се изплъзнаха медалите - при Михаил Ганев и Николай Куртев. Сега след кратка почивка започване подготовка за световното."

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти