Министър Дашева посети националките по борба в Самоков

Министър Дашева посети националките по борба в Самоков

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева се срещна в Самоков с националните състезателки на България по борба, жени и девойки до 23 години, както и с техните треньори.

Елитните боркини, начело с бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 Елица Янкова, усилено се готвят за предстоящите спортни форуми. Жените тренират за международния турнир "Дан Колов" в Русе (7-9 април), както и за европейското първенство за мъже и жени в сръбския град Нови Сад (2-7 май). Девойките до 23 години ще имат изяви в унгарския град Сомбатхей (28 март-2 април).

Министър Дашева на място се запозна със спортната форма на българските спортистки, осведоми се за условията, в които протичат лагерите, попита ги дали имат проблеми в подготовката и разбра, че шансовете за спечелване на медали в предстоящите форуми са много големи. На всички тях пожела шампионски изяви.

По-късно проф. Дашева, придружена от кмета на Самоков Владимир Георгиев и неговия заместник Васил Сайменов, посети спортните обекти на територията на града. Най-много време отделиха на спортното училище "Никола Велчев", което разполага с най-модерната зала по борба. Високопоставените гости посетиха и многофункционалната зала "Арена Самоков".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти