Джошуа е новият боксов крал след епичен мач с Кличко (видео+галерия)

Джошуа е новият боксов крал след епичен мач с Кличко (видео+галерия)

Антъни Джошуа е новият боксов крал! Англичанинът спечели мегасблъсъка срещу Владимир Кличко и завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО). Двамата се изправиха един срещу друг пред 90 хиляди зрители на стадион "Уембли" в Лондон. Срещата счупи рекорда по посещаемост на боксов мач и по приходи от билети.

В крайна сметка обаче 27-годишният боец издържа натискта на по-опитния си съперник и накрая спечели с технически нокаут в 11-ия рунд. Това бе първи мач на англичанина, в който той се бие повече от 8 рунда, но това не му попречи да триумфира с 19-ата си победа на професионалния ринг, всяка от тях с нокаут.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория Срещата започна с по-внимателна игра и от двамата, като в първите три рунда Джошуа бе този, който нанасяше повече удари в главата на съперника.

В четвъртия рунд обаче на ринга стана напечено. Първо Кличко атакува мощно и Джошуа видимо не бе подготвен за това, като получи няколко тежки крошета. След това обаче и англичанинът отговори подобаващо и също нанесе няколко силни удара.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория В следващия рунд мачът стана още по-вълнуващ. Джошуа започна мощно и с няколко тежки удара успя да свали Кличко на земята. Украинецът обаче съумя да се изправи и да отговори със също толкова мощна атака, която видимо разклати Джошуа, който едва остана прав до края на рунда. В шестия рунд Кличко продължи да атакува и също успя да свали Джошуа в нокдаун, но и англичанинът някак успя да остане в мача.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория Следващите два рунда бяха малко по-спокойни, като украинецът продължаваше да стои по-добре, а в 9-ия рунд пък Джошуа беше по-свеж и нанесе няколко удара в главата на съперника.
Изглежда и двамата изчакваха за края на мача, за да решат спора. В 10-ия отново се захапаха здраво. Джошуа бе по-активен, но Кличко бе по-точен в ударите си.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория Така се стигна до решаващият 11-ти рунд. В него на ринга имаше само един обец и това бе Джошуа. Той тръгна с мощна атака и още веднага свали Кличко на земята за втори път в мача. Ветеранът отново успя да се изправи, но за кратко, след което с брутален ъпъркът Джошуа отново го прати в нокдаун. Украинецът обаче отказваше да се предаде и отново се изправи, за да продължи мача, но поредна мощна атака Джошуа приклещи Кличко в ъгъла и реферът се видя принуден да прекрати срещата и да присъди технически нокаут в полза на Джошуа.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория Така англичанинът спечели този исторически двубой и записа 19-ата си победа с нокаут на професионалния ринг в 19-ия си мач и вече е властелинът на тежка категория. Двамата имат клауза за реванш, но тепърва ще се водят преговори дали такъв ще се състои.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички