Владимир Кличко е бил опериран още в съблекалнята (СНИМКА)

Владимир Кличко е бил опериран още в съблекалнята (СНИМКА)

Украинският боксьор Владимир Кличко (64 – 5, 53 КО) е бил опериран още в съблекалнята, веднага след мача си с Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) на 29 април в Лондон. Владимир е бил опериран от специалиста по пластична хирургия от Хамбург д- р Кристоф Крюс. Той е бил част от екипа на Кличко, в случай на нараняване на Владимир, за да не трябва да се налага той да ходи в неизвестна клиника, съобщи “Билд”.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 
След мача срещу световният шампион на IBO, IBF и WBA, Кличко е претърпял операция на 3-сантиметрова аркада над лявото око, получена в 5-ия рунд.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 
Първоначално по време на мача в ъгъла на ринга, аркадата е била обработвана от легендарния кътмен Джейкъб “ Стич “ Дюран. Един от най-известните специалисти в света, чието задължение е да предотвратява травми и да лекува раните на спортистите, е спрял кървенето – обработвайки раната с разтвор от адреналин и е налагал компреси с лед, благодарение на което 41-годишният украинец е успял да продължи да се бие в мача за титлата. Дюран повтаря тази процедура при всяка пауза между рундовете до края на мача.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 
След края на срещата за лечение на раната се е присъединил и д-р Кристоф Крюс. Операцията е включвала поставянето на 9 шева.

“Раната не беше дълбока, по ниските слоеве на кожата не трябваше да се шият. Така че един ред бе напълно достатъчен…”, заяви хирургът.


Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти