Дионтей Уайлдър: Аз съм най-добрият в тежка категория, искам обединителен двубой с Джошуа

Дионтей Уайлдър: Аз съм най-добрият в тежка категория, искам обединителен двубой с Джошуа

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър заяви, че би искал да проведе двубой с Антъни Джошуа и да обедини поясите в дивизията. Вчера Джошуа победи Владимир Кличко в мегасблъсък пред 90 000 на стадион "Уембли" и завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО).
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 
"Както казах и преди, важно е да се обединят титлите. Искам да направя това и да получа останалата част от коланите. В края на годината трябва да има супермач. Победителят взима всичко и ще бъде считан за най-добрия в света.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 
Очаквам с нетърпение този двубой. Но много хора са замесени в това, не всичко зависи само от мен. Ако решавах само аз, всичко щеше да бъде много лесно, щях да бъда сигурен на 1 000%, че това ще се случи. Сигурен съм, че аз съм най-добрият в тази дивизия. Смятам, че трябва да обединя в ръцете си шампионските колани. Аз също така съм уверен, че ще приключа кариерата си непобеден. Просто чакам да настъпи моят момент", каза Уайлдър.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА 

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички