Ф1 коментар: Трудът и вярата във Ферари започват да се отплащат на Фетел

Ф1 коментар: Трудът и вярата във Ферари започват да се отплащат на Фетел

Себастиан Фетел вярва безрезервно в каузата на Ферари, показваше го както в най-трудните моменти с отбора, така и при победите, колкото и малко засега да са те. Триумфът още в първия кръг при откриването на сезон 2017 във Формула 1 с Гран При на Австралия върна надеждите на всички, обичащи червените болиди, и дава възможност на шефовете да мечтаят отново титлата да се завърне в Маранело.

Още с пристигането си във Ферари четирикратният световен шампион започна да проговаря италиански и по всичко личеше, че наистина е сбъднал детската си мечта и при него това не е просто едно клише. Така той се опитваше възможно най-бързо да бъде приет за член на сплотеното семейство на "Черните кончета".

Пилотът, донесъл всички титли във витрината на Ред Бул, бе заобичан моментално от тифозите на италианците, които са най-голямата фенска маса във Формула 1, въпреки колебливите резултати в първата година и провала през втората. Основните причини са отдадеността към отбора, трудът на пистата и извън нея и вярата в крайния успех.

Към края на миналата година Себастиан изглеждаше изгубен и сякаш започна да губи надежда. Това обаче се оказа само странично впечатление, а вътре в себе си германецът никога не е губил вярата си в отбора, който подкрепя от малко дете заради идола си в спорта Михаел Шумахер. Така, ако Фетел изпълни целта си и спечели титлата за отбора на Ферари, то Михаел ще е изиграл, макар и несъзнателно, основна роля за това и отново ще помогне на отбора на сърцето си.

След първия състезателен уикенд на шампионата е твърде рано за каквито и да било прогнози, камо ли за детрониране на отбор като Мерцедес. Сребърните стрели остават фаворити за спечелят четвърта поредна титла и това е най-нормалното нещо с оглед на перфектната организация, която създаде около себе си Тото Волф заедно с неизчерпаемия финансов ресурс на автомобилният гигант.

Очакванията на всички обаче са за един оспорван шампионат, за какъвто всички фенове на спорта жадуват от доста години. Ако и от Ред Бул успеят да догонят лидерите, както много пъти в годините назад са правили, то можем да наблюдаваме изключително рядък трибой за титлата във Формула 1 - дано!

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички