5 любопитни факта за "Мастърс"-а в Маями

5 любопитни факта за "Мастърс"-а в Маями
Тенис
турнирът в Маями е втори от сериите "Мастърс" за 2017 година и е първият от 12 сезона насам, в който топ поставеният (Стан Вавринка)
не е някого измежду т.нар. "Голяма четворка"
.
Това обаче не е единственият любопитен факт за събитието във Флорида, на което България по традиция ще бъде представена от Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Много по-гледан от "СуперБоул"

Според официалната статистика на организаторите над 300 хиляди души ще гледат на живо мачовете в Маями, което е над четири пъти повече от посещаемостта на 51-вото издание на "СуперБоул". Също така двубоите във Флорида ще бъдат излъчвани директно по телевизиите в над 150 държави в продължение на над 14 хиляди часа.

Равни наградни фондове

Още от първото си провеждане през 1985 година турнирът в Маями предлага равни наградни фондове за мъжете и дамите - по 750 хиляди долара. Реално това е и първото събитие извън тези от Големия шлем, което се води от неписаното правило за равнопоставеност, а в днешно време наградният фонд е над 7 милиона.

"Хоук-Ай" за първи път

Именно в Маями за първи път в състезателна обстановка бе изпробвана революционната система "Ястребово око" през 2006 година.

Началото на Федерер - Надал

Маями е арена на първия в историята дуел между Роджър Федерер и Рафаел Надал през 2004 година. Тогава 32-ият поставен испанец нанася изненадващо поражение на световния номер 1 и така се поставя началото на една от най-големите класики.

Турнирът от сериите "Мастърс" в Маями може да гледате само по Mtel Sport 1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички