От Макларън разясниха при какви условия Алонсо би останал

От Макларън разясниха при какви условия Алонсо би останал

Шефът на Макларън-Хонда Ерик Булие говори за бъдещето на звездата на отбора Фернандо Алонсо, чиито договор изтича в края на годината. От миналата сезон слуховете се засилват лавинообразно около възможното напускане на тима от страна на двукратния световен шампион. Испанецът твърде дълго време вече е тъжен и постоянно изнервен от плачевната форма на някогашния доминиращ във Формула 1 отбор.

Нервите на Алонсо не издържаха още веднъж при пълния провал след края на предсезонни тестове в Барселона. Там испанецът отново хвърли цялата вина върху технологичния партньор Хонда заради безкрайните проблеми с надеждността на японските двигатели.

"Винаги има много истории около бъдещето на Алонсо. Всичко това без значение дали идва края на сезона или започва нов. Истината е, че Фернандо е много честен с нас и не крие какво мисли пред медиите. В края на миналата година се разбрахме, че той иска първо да види как ще се отразят новите правила на спорта и дали в отбора ще успеем да се възползваме от промените с новия болид", коментира Булие.

"Според мен като цяло той харесва променената Формула 1. Представянето на болида в тестовете няма как да му е харесало и той го изрази пред всички. Не виждам нищо лошо в това. Разочарован е защото толкова иска отново да се състезава с конкурентоспособна кола, с която отново да покаже на целия свят на какво е способен. Все още не е загубил надежда, но след края на годината решението ще бъде негово и няма да му се бъркам. От наша страна мога само да обещая, че ще направим всичко каквото е възможно да му дадем силна кола, с която отново да започне да се наслаждава на Гран При надпреварите както преди. За мен без съмнение той е най-добрият пилот във Формула 1 и ако започне отново да побеждава със сигурност ще остане в Макларън до края на кариерата си", завърши французинът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички