България изпадна от топ 10 в биатлона

България изпадна от топ 10 в биатлона

България изпадна от топ 10 на класирането по нации в Световната купа по биатлон след слабото представяне на националите ни в седмия кръг на веригата в Пьончан, Южна Корея.

Нашите бяха изпреварени от САЩ и вече са 11-и с 54 точки по-малко от американците. Лошата новина е, че така поне засега няма да можем да увеличим броя на състезателите си за следващия сезон, пише "24 часа". По принцип страните между 6-о и 10-о място могат да имат по петима представители на старт. Това не се е случвало никога в мъжкия ни биатлон, докато при дамите няма да е прецедент.

Слабото представяне на нашите в Пьончан достигна своя връх при щафетите и при мъжете и жените, които бяха затворени с по обиколка.

На първи пост при мъжете бяха Краси Анев, който стартира отлично и предаде 14-и на Антон Синапов. Чепеларецът свали две мишени с осем патрона и въртя три наказателни обиколки. На трети пост Димитър Герджиков добави още една обиколка и така при предаването на последния ни пост Владимир Илиев нашите бяха спрени, тъй като българинът беше задминат от Мартен Фуркад и съответно затворен с обиколка.

Стартът беше спечелен от квартета на Франция в състав Жан-Гийом Беатри, Симон Фуркад, Симон Дестио и Мартен Фуркад. Франция използва десет допълнителни патрона и изпревари с 33.8 секунди щафетата на Австрия, която беше в състав Лоренц Вегел, Симон Едер, Юлиян Еберхард и Доминик Ландертингер. На трето място с пасив 45.4 секунди от победителите завършиха норвежците Ветле Сястад Кристиансен, Оле Ейнар Бьорндален, Вегард Гермундсхауг и Хенрик Лабе-Лунд.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти