4 пушки на 2-мата български топбиатлонисти се изгубиха

4 пушки на 2-мата български топбиатлонисти се изгубиха

Непредвидени трудности сполетяха българските топбиатлонисти Владимир Илиев и Красимир Анев преди старта от поредния осми кръг за Световната купа във финландския зимен център Контиолахти. Пушките и на двамата не са пристигнали. Четирите оръжия, по две за всеки, са се изгубили по пътя от Република Корея към Европа.

През миналата седмица в Пьончан се проведе седмия кръг за Световната купа. Владо и Краси пристигнаха в Корея от Сочи, където участваха на световните военни игри. Затова за  тях беше изготвена програма за пътуване, различна от тази на останалите национали. Анев и Илиев пристигнаха във Финландия от Франция и до късно снощи от пушките им нямаше и следа.

Те са готови с резервен вариант за днешното състезание на 10 км. В багажа на Владо има един приклад и той ще вземе цев от някоя от дамите ни. Анев пък се е разбрал със словашки състезател да ползва негова пушка. Проблемът е огромен, тъй като всеки биатлонист е свикнал с оръжието си.

Като се прибави и умората от дългото пътуване, положението пред нашите не е добро. На Владо и Краси се надяваме да придвижат страната ни до топ 10 в генералното класиране по нации, което ще ни даде още една квота за Световната купа през новия сезон. В момента нашите вървят 11-и. Следващата седмица в Холменколен, Норвегия, пък е финалът на сезона.

"24 часа"

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти