Шеф на "сините": Нямаме абсолютно никакво желание да се отказваме от Левски

Шеф на "сините": Нямаме абсолютно никакво желание да се отказваме от Левски

Финансовият директор на Левски Красимир Иванов бе гост в предаването "Спортна треска". Той разкри, че на трибуните при равенството 1:1 срещу Локомотив (Горна Оряховица) е имало малко над 3 хиляди фенове, на които им благодари за подкрепата.

"Искам само да бладогаря на всичките 3060 души, които дойдоха вчера на "Герена" да подкрепят отбора в мразовитото време. Трябва да бъдем реалисти. 3060 е посещаемост далеч над средната за страната. В Полша примерно средната посещаемост е 5500. Целта беше амбициозна", каза Иванов.

Той призна, че случавщото се в клуба няма как да не влияе на футболистите.

"Ще се въздържа да коментирам футболни въпроси. Трудно е да се каже, че случващото се в клуба не е имало ефект."

Красимир Иванов е учуден, че финансовото състояние на клуба буди толкова голям интерес.

"Не смятам, че реалността е проблемът. Не знам защо това въобще е шок. Това е информация, която е била налична. Финансовото състояние, задълженията, приходите и разходите са били известни. За мен, като финансист, е учудващо, че го говорим това като новина и никой не е знаел, че съществува".

Финансовият директор подчерта и малкото приходи, които има Левски от телевизионни права.

"50 до 70 процента от приходите на клубовете идват от телевизионни права. В България 14 отбора си разделят 4.5 милиона лева."

Красимир Иванов разкри и най-голямото си притеснение, свързано с дълговете на клуба.

"Не сме във висящо положение. В момента всички задължения се обслужват спрямо договорите. За някои от тях няма споразумения за разсрочване и там е притеснителният момент."

"Месец за месец трудно ще просъществуваме. От моята гледна точка е какво трябва да се промени. Това е пътят и ние сме принудени от ситуацията да направим нещо ново."

Красимир Иванов каза, че Спас Русев все още е част от Левски и акциите са негова собственост.

"Защо е останало впечатлението, че господин Русев си е тръгнал? Фактите са следните. Акциите са в клуба, но от друга гледна точка те са негова собственост. Г-н Русев си е в клуба, не си е тръгнал. Спас Русев не е престанал да бъде част от работата и от ежедневието на клуба. От октомври работим с него по финансовите въпроси. Така че тази ескалация на отношенията не се е отразила върху оперативната работа."

Финансовият директор на Левски подчерта, че клубът трябва да поддържа добър имидж, за да бъдат привличани спонсори.

"Въпросът със спонсорските договори е прагматично прост. За нас е добре да поддържаме добър имидж. Така всички ще искат да се асоциират с Левски. С "Виваком" имаме три договори - единият е за трибуната, един е чисто рекламен, а един е за конкретна инициатива, която е свързана с техни продукти."

За финал Красимир Иванов каза:

"От страна на ръководството искам да кажа, че нямаме абсолютно никакво желание да се отказваме от Левски. Ситуацията е такава, че е време за мъже. Който иска да помогне, трябва да излезе на първа линия."

Още от БГ Футбол

Виж всички