Рома дочака заветното "да"

Рома дочака заветното "да"

Градският съвет на Рим най-после е одобрил проекта на Рома за нов стадион. "Il Tempo" съобщи, че късно в петък се е състояла среща, на която са присъстваи кметът на Рим Вирджиния Раджи, генералният мениджър на "вълците" Мауро Балдисони и представители на строителната фирма, ангажирана с построяването на модерното съоръжение. Клубът се е съгласил да спази всички препоръки, заради които проектът на стойност 1,6 млрд. евро, беше върнат в началото на месеца. Повече подробности ще станат ясни в следващите дни.

"Tова е много важна вечер за Рома. Чакаме с нетърпение издигането на новия ни стадион, който клубът и градът ще могат да покажат с гордост на целия футболен свят", заяви в специално изявление президентът на "вълците" Джеймс Палота.
"Щастливи сме, че стигнахме до разбирателство. Винаги сме били "за" реализирането на проекта, но само в рамките на закона и за доброто на града", коментира от своя страна Вирджиния Раджи.

"Стадио дела Рома" ще бъде с капацитет от 52 500 места с възможност за разширение до 60 000, а дизайнът му е вдъхновен от Колизеума. Той трябва да бъде готов през 2021 година.

Още от Футбол свят

Виж всички