Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Ето го и дългоочакваното, ново попълнение на MotoGP (снимки)

Ето го и дългоочакваното, ново попълнение на MotoGP (снимки)

Новият производител в кралския клас на световния мотоциклетизъм КТМ представи чисто новата си машина, с която ще преследва победи. Стъпването на подиума може би няма да стане скоро, но куражът, с който бе започнат проектът, е за пример.

От Ilmor до Kawasaki редица малки и големи производители опитаха да станат част от световния шампионат по мотоциклетизъм. Най-новите попълнения към доказалите се Honda, Yamaha и Ducati, бяха Suzuki и Aprilia. През сезон 2017 дойде и шестият производител на сцената на MotoGP – KTM, който вече си осигури услугите на Брадли Смит и Пол Еспергаро.

Пътят на RC16 от концепт до "истински мотор" не бе лек, но за сметка на това мотоциклетистите, които ще карат с него са позитивни за това, което ги очаква през сезон 2017.

Австрийският бранд, чийто дизайн е изцяло с логото на Red Bull, бе показан в базата на отбора в Матигхофен.

КТМ направи своя дебют на Гран При на Валенсия в края на миналата година с Мика Калио, който обаче не завърши в състезанието, а по време на квалификацията и тренировките бе далеч от темпото на останалите мотоциклетисти. С течение на предсезонните тестове обаче се наблюдава съществен прогрес и на "Филип Айлънд" миналата седмица Еспергаро остана на 1.3 секунди зад Винялес.

Aprilia пък остана единственият производител, който не е представил мотоциклета си за сезон 2017, а последният предсезонен тест е насрочен за периода 10 - 12 март.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти