Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Промените в мотоциклета на Aprilia за MotoGP 2017

Промените в мотоциклета на Aprilia за MotoGP 2017

Aprilia ще изненада със сериозно модифициран двигател по време на предсезонните тестове от MotoGP, които стартират следващата седмица на "Сепанг", потвърди мениджърът им Романо Албезиано.

Вторият италиански конструктор изостана спрямо конкурентите си миналата година при представянето на RS-GP. И докато Aprilia започна с набезите от втората част на кампанията, особено с новата рамка, която представи на "Мизано", новото попълнение в отбора, идващо от Suzuki, Алейш Еспергаро заяви, че на мотора му трябва "по-строга диета" след първия тест във Валенсия тази година.

"По време на зимната почивка имахме възможност да направим съществен прогрес, запознавайки се и с нуждите и мнението на Алейш най-вече, тъй като той е пилотът ни с повече опит. Сега сме по-уверени, че имаме здрава база, върху която да се развиваме", сподели Албезиано.

"Сепанг" ще бъде първата ни възможност да проверим работата си. Еволюцията на RS-GP се усеща във всеки един аспект, както адаптирайки се към новите пилоти, така и към новите технически регулации. Колкото до двигателя, целта ни бе да предложим по-голям въртящ момент при ниски обороти. След това оптимизирахме теглото и цялостния баланс на машината", допълва италианецът.

Отборът ще бъде представен от двама нови пилоти през сезон 2017, като съотборник на Еспергаро ще бъде Сам Лоус, за когото това ще бъде дебютен сезон в кралския клас. На "Сепанг" той отново ще кара с машината от изминалия сезон, за да натрупа опит, а в последните два теста - на "Филип Айлънд" (15 – 17 февруари) и "Лосаил" (10 – 12 март), ще изпробва новия мотоциклет. Тестовата програма на дебютанта се обърка, след като той получи контузия на врата си след първия ден от сесията във Валенсия веднага след финала на сезон 2016 и пропусна частния тест на "Херес".

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти