Домусчиев пред Беновска: Не финансирам ЦСКА 1948 (видео)

Домусчиев пред Беновска: Не финансирам ЦСКА 1948 (видео)

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3, че не финансира ЦСКА 1948. Бизнесменът говори и за състоянието на българския футбол.

"Не е вярно, че финансирам ЦСКА 1948. Нещата, които се пишат за това нещо, са защото някой търси някаква интрига", заяви Домусчиев.

Собственикът на шампионите говори и за промените в родния футбол през този сезон.

"Със стратегията, която предприе БФС от миналата година, с измененията в първенството и с измененията с изискванията към участниците, това е начинът българският футбол да върви нагоре -  да има повече конкуренция, повече регионални центрове, които да излъчват отбори в Първа лига и съответно да се привличат повече средства, включително и парите от телевизионни права са повече от минали години", сподели мнението си Домусчиев.

"Много зависи и от състоянието на икономиката в България. Силните първенства са там, където има силна икономика. Не са в Албания и България, а са в Англия, Испания, Франция, Италия, Германия….. Важно е икономиката да е силна, за да има и спонсори, но и самите бизнесмени искат да видят в местните  клубове, че има нещо направено по бизнесмодел – с бюджет, с цели, с подходящите хора и т.н., а не просто да си дадат парите и някой да ги открадне", добави бизнесменът.

"Надявам се да победим и да зарадваме нашите привърженици и хората, които искат да има български футболен клуб и напролет", пожела си Кирил Домусчиев пред Беновска. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички