Ръководството на ЦСКА 1948: Клубът с тирето ползва "Българска армия" без търг или конкурс

Ръководството на ЦСКА 1948: Клубът с тирето ползва "Българска армия" без търг или конкурс

Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с обръщение относно статута на стадион "Българска армия".

Ето какво пише в сайта на "червените":

"Уважаеми привърженици на ЦСКА,

обръщаме се към вас, във връзка със зачестилите публични изказвания относно статута на стадион "Българска Армия" и базата в Панчерево. Няма да влизаме в тона, наложен от ръководителите на клуба, известен доскоро като Литекс (Ловеч). Бихме желали да внесем някои уточнения:

(1). Футболният клуб, възникнал през 2016 г. след сливане на Ловеч и Етрополе, ползва стадион "Българска Армия" и базата в Панчерево въз основа на временно споразумение с Министерство на Младежта и Спорта (ММС).

(2). По думите на служебния министър, проф. Дашева, споразумението е срочно и е валидно само до провеждане на открита състезателна процедура за дългосрочно ползване на „Армията“ и Панчерево – такава се очаква до стартира до месец. Не е ясно по какъв ред е подписано споразумение за ползване на имоти публична държавна собственост, без да се проведат задължителните по закон търг или конкурс. Темата остава открита и ние обещаваме да ви информираме относно детайлите на споразумението, които оставят съмнения за извършени злоупотреби.

(3). По никакъв повод ръководството на ФК ЦСКА 1948 не е търсило контакт с колегите от Ловеч и Етрополе. Миналата седмица техен емисар, обозначил се като "административен директор", е поканил изпълнителния ни директор Добрин Гьонов на среща. Тъй като ние работим професионално, г-н Гьонов предложил на колегата да изложи идеите си в официално писмо, подписано от упълномощено лице. До 16:30 часа на 14 февруари в деловодството ни не е получено такова писмо.

(4). Всички привърженици на футбола и редови данъкоплатци очакваме да се запознаем със споразумението, което позволява на клуба с тирето да ползва имоти публична държавна собственост, без провеждане на търг или конкурс. Очакваме някой от многото директори на .", написаха в сайта на четвъртодивизионния клуб.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички