Тим без фенове е половин отбор

Тим без фенове е половин отбор

Мъжкият отбор на Миньор (Перник) прави чудеса от храброст в последните седмици, но за съжаление малцина от местните фенове са свидетели на тях. Защото, просто в залата няма… публика.

Поради продължаващия ремонт на голямата зала „Борис Гюдеров“, чието реализиране зависи от общината и няма яснота кога ще приключи, волейболистите на Перник са принудени да тренират и играят в по-малката зала „Кракра“. Добри условия, топла зала, но без място за зрители.

Така, много малко видяха победата на Миньор над Черно море, сериозното опълчване срещу ЦСКА и малцина станаха свидетели на петгеймовата битка с Левски. Възходяща линия на тима, която, за съжаление на местните, няма кой да подкрепи, по независещи от клуба причини. И ако по време на мача с Черно море извън „Кракра“ останаха около 200 човека, то за мача с ЦСКА студуваха далеч по-малко,  а за Левски почти нямаше хора останали навън.

Така един отбор, който от този сезон започна да пълни зала „Борис Гюдеров“ и на мач идваха не по-малко от 300-400 души, сега е в различно положение. В последните седмици запалянковците малко по-малко се отдръпват и тимът рискува да остане без публика.  След тригодишни усилия, Миньор най-накрая има шанс за участие в плейофите, но всичко може и да е напразно. Защото отбор без фенове е половин отбор!

На двубоя с Левски, който бе с благотворителна кауза, феновете събраха 1321,80 лв. за лечение на болно дете от Перник. А какво ли щеше да стане, ако зала „Борис Гюдеров“ бе отворена и в нея бяха в пъти повече?

Ани Колева, BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти