Фуркад: Руснаците да ме поканят на водка, чай пия с англичаните

Фуркад: Руснаците да ме поканят на водка, чай пия с англичаните

Лидерът за Световната купа по биатлон Мартен Фуркад от Франция отговори по шеговит начин на поканата на руския отбор за помирителна среща на чаша чай.

Доминаторът в биатлона е в жесток конфликт с руските състезатели и в частност със завърналия се след изтърпяно наказание за употреба на допинг Александър Логинов. Още в първия ден на световното в Санкт Мориц помежду им пробляскаха искри, след като на церемониято по награждаването след смесената щафета Логинов и колегата му Антон Шипулин отказаха да подадат ръка на Фуркад, а той реагира като напусна демонстративно.

От Международния съюз по биатлон настояха отношенията да бъдат изгладени и инициативата дойде от руска страна. След спринта на 10 км Фуркад и Шипулин се срещнаха в миксзоната и си стиснаха ръцете. Малко по-късно французинът, който завърши трети, обясни и какво са си казали.

"С Антон сме приятели от 10 години и го уважавам. Вече си писахме в социалните мрежи и изяснихме случилото се. То няма да развали приятелството ни. Колкото до поканата за чай. По-добре да ме поканят на водка, на чай обикновено ме канят англичаните", каза шеговито Фуркад.

Днес на световното в Хофилцен предстоят стартовете в преследването при мъжете и жените.

Още от Зимни спортове

Виж всички