Ред Бул отговориха на въпроса колко точно им трябва да победят Мерцедес

Ред Бул отговориха на въпроса колко точно им трябва да победят Мерцедес

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер отговори на въпрос, който всички във Формула 1 си задават от миналата година и е още по-актуален за предстоящия сезон 2017. Според анализите на инженерите на отбора, ако от доставчика на двигатели Рено успеят да подобрят мощността на задвижващата си единица с 3%, то пилотите на Ред Бул биха имали реален шанс да се борят за световната титла срещу фаворитите от Мерцедес още тази година. 

"Според анализите ни, ако от Рено успеят да подобрят представянето на задвижващите си единици с 3%, ние ще имаме реален шанс да се борим с пилотите на Мерцедес за световната титла още тази година. Дотук с анализите, понеже първо трябва да пренесем данните на пистата", споделя Хорнер.

"Предстои ни една от най-тежките предсезонни подготовки. Подобна е на тази, когато внедрихме за първи път новите турбо двигатели, но тогава ние знаехме, че сме години назад в развитието и нямаме никакъв шанс. Сега ситуацията е различна и трябва да сграбчим шанса, който ни се открива", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти