Тото Волф: Нямаше да съм във Ф1, ако не беше Бърни

Тото Волф: Нямаше да съм във Ф1, ако не беше Бърни

В последната седмица всички, при това не само феновете на Формула 1, говорят за края на една епоха, наречена Бърни Екълстоун. 86-годишният британец продаде правата за шампионата на Liberty Media и остана в ръководството, но в ролята на почетен председател и съветник.

Според повечето фигури в спорта, които споделиха какво мислят по въпроса, това е началото на една нова ера в спорта. За добро или за лошо, Бърни вече няма да е виновен за всичко, което се случва във Формула 1, но никой не отрича огромния му принос през последните десетилетия.

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че без Екълстоун, днес нямаше да е на този пост и макар не винаги двамата да са били на едно мнение по бизнес въпросите, Тото уважава Бърни и признава, че спортът нямаше да е това, което е днес, ако не беше той.

"Преди всичко трябва да отдадем почит на Бърни. Невероятно е, че вече 40 години управлява спорта. Той е човекът, който е видял, че Формула 1 има потенциала да се превърне в това, което е днес, и се е възползвал от възможността да го направи. Имал е визия и с нея е построил империя. Има невероятната способност да прави сделки и просто действа. Аз нямаше да съм във Формула 1, ако не беше той. Бърни ме подкрепи, когато бях в Уилямс, и сега, когато съм с Мерцедес, отношенията ни продължават да са приятелски независимо от всичко. Макар да не сме били на едно мнение в бизнеса, имахме добра връзка", заяви Тото.

"Когато си на върха на една организация толкова дълго, колкото беше Бърни, е ясно, че тя ще се оформи по твоите виждания. Той имаше невероятната способност винаги да е там, където трябва, и когато имаше пожар, да го потушава бързо. Дори когато той го е запалвал. Със смяната на собствениците спортът ще тръгне в нова посока. Ще е различен и сега ние трябва да извадим максималното и да се хванем за тази възможност", допълни Волф.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти