Анди Мъри: Оставете Джокович на мира

Анди Мъри: Оставете Джокович на мира

Анди Мъри защити Новак Джокович след ранното отпадане на сърбина на Откритото първенство на Австралия. Световният номер 1 заяви, че очакванията към Джокович са нереално високи.

"Всички бяхме изненадани от отпадането на Новак. Той има проблеми по най-високите стандарти. В сравнение с повечето играчи той не се представя толкова зле, коментира Мъри. - През последните шест месеца той спечели Мастърса в Канада, беше на финал на US Open и на Заключителния турнир на ATP, миналата седмица спечели турнира в Доха. Той игра добре, просто не е толкова постоянен, колкото през последните 3 години. Но как някой може да очаква той да поддържа това ниво цялата си кариера, нереалистично е да очакваш това от някой."

"Всеки тенисист освен един-двама веднага биха се съгласили да имат подобни резултати. Вероятно той е разочарован по неговите стандарти, но резултатите му през последната година, година и половина бяха феноменални, продължи Анди.

Мисля, че сега трябва да го оставят на мира. Трудно е да поддържаш това седмица след седмица. Точно това е причината всички да са впечатлени от групата играчи на върха през последните години. Едни и същи играчи са там последните 10 години, защото представянето им на големите турнири е невероятно постоянно. Те винаги са на финала или полуфиналите. Когато не се случи веднъж, всички са изненадани и шокирани.

Тенисистите разбираме много по-добре какво се случва, защото знаем колко трудно е колко невероятно постоянен беше той през последните няколко години. Няма как нивото да не падне в един момент."

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти