В Белгия смятат Гофен за "малко скучен"

В Белгия смятат Гофен за "малко скучен"

Следващият съперник на Григор Димитров Давид Гофен не е много познат в родината си Белгия, въпреки че е осми в света и е в елита на тениса. Вчерашната му победа над Рафаел Надал на Финалите на ATP обаче може да промени това.

"Гофен играе най-добрия тенис в кариерата си. Той е по-уверен и по-агресивен от преди. Той е първият белгиец, който се класира за Финалите на ATP и е много горд от този факт", коментира Марк Фермайрен от белгийския всекидневник "Нюзблад". 

"Давид сподели, че винаги е имал проблеми срещу Димитров, защото стилът на Григор не е добър за него. Българинът е много силен физически и разполага с някои удари, на които Гофен е трудно да се противопостави. Той спомена за Ротердам, където за първи път успя да го победи", споделя още Фермайрен.

"Гофен не е като Димитров. Той е тих, характерът му е такъв, не повишава глас, не показва много емоции на корта. Като цяло е малко скучен. Той е осми в света, но сравнително малко хора в Белгия го познават. Всички казват, че ти трябва един голям мач срещу Надал или Федерер или да стигнеш до полуфинал на турнир от Големия шлем. Това се случи вчера. Това беше много важно, за да може белгийците да го забележат", допълва журналистът.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон

Още от Тенис

Виж всички