Григор преди важния мач: Това е нещо голямо за цяла България

Григор преди важния мач: Това е нещо голямо за цяла България

Днес след 16:00 ч. Григор Димитров излиза срещу Давид Гофен в мач от изключително значение, тъй като при победа може да си гарантира предсрочно първото място в група "Пийт Сампрас" на Финалите на АТР в Лондон.

"Това е нещо голямо не само за мен, а за цяла България – моята родина. Невероятно е да мога да покажа, че всичко е възможно. Прескачаш граници, без да има значение откъде си дошъл. Всичко зависи единствено от теб и всичко е в ръцете ти. Хората трябва да разберат, че когато си поставиш нещо за цел в съзнанието и всекидневно работиш здраво здраво за него и прескачаш тези граници, лимитът ти е само небето. Можеш да мечтаеш всеки ден", заяви Григор.

Двамата с Гофен вече се срещнаха три пъти през този сезон. Българинът победи белгиеца на четвъртфиналите на Australian Open и на финала в София, а малко по-късно загуби от него в Ротердам. В общия баланс между двамата на ниво ATP Григор води с 3-1 победи, след като през 2014-а надделя над този съперник и на US Open.

Съперничеството между двамата започва още през 2010-а, когато Григор записва три успеха от три мача над Гофен на Фючърси и Чалънджъри.

"Давид направи изключителен край на сезона, в който разчиташе на огромно самочувствие и инерция", каза водещият ни тенисист за своя предстоящ съперник.

Tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички