Влага притеснява грациите преди старта на Евро 2018

Влага притеснява грациите преди старта на Евро 2018

Испанският град Гуадалахара ще бъде център на европейската художествена гимнастика, защото от петък до неделя той ще бъде домакин на шампионата на Стария континент. В него в спор за медалите ще участва родният ансамбъл в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова. Катрин Тасева и Невяна Владинова ще ни представят в индивидуалната надпревара.

Момичетата на Весела Димитрова споделиха, че ще трябва да доизчистят някои неточности, но ще бъдат готови за първото състезание. Катрин Тасева обаче се притеснява от високата влажност в залата.

"В тази зала играхме преди около 2 седмици, тя ни е позната. Чувстваме се много добре", сподели след първата официална тренитровка Лаура Траатс.

"На подиум тренировката имахме неточности, но се надявам да успеем да ги изчистим. Имаме още една подиум тренировка, на която да ги изпробваме и на състезанието да сме в добра форма.", добави Елена Бинева.

Своята подиум тренировка направиха и момичетата от индивидуалното - Невяна Владинова и Катрин Тасева, които ще се състезават само в многобой. На този шампионат няма надпревара на отделните уреди.

”Направихме добре подиум тренировката. Беше важно да пробваме килима, залата, осветлението", сподели Владинова, а Тасева добави: "Тук е много влажно. Влагата е много голяма и ще бъде много трудно с лентите".
btvnovinite.bg

Още от Други спортове

Виж всички