Грациите ни с изключителен старт на европейското

Грациите ни с изключителен старт на европейското
Българският ансамбъл стартира изключително силно участието си на европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара.
Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изпълниха страхотно съчетанието си с пет обръча и получиха изключителната оценка от 23.100 точки, от които 14.300 за трудност. Българският ансамбъл получава за първи път толкова висока оценка за композицията си.
"Децата играха много силно. Много съм доволна, надявам се и утре да играят толкова добре. Ние работим винаги да сме по-добри, надяваме се да се получи и утре", заяви старши треньорката на тима Весела Димитрова минути след изиграването пред БНТ.
Българският тим се класира и за финала на пет обръча, който е в неделя. При ансамблите в Гуадалахара има многобой и финали на отделните уреди, а освен това и отборно заедно с девойките. Българките са първи и във временното класиране за многобоя след първия уред.
На второ място след изпълненията с пет обръча е Русия с 22.500 точки, а в подреждането следват Италия с 21.800, Украйна с 21.050 точки, Испания с 19.200 точки, Беларус с 18.750 точки и други.
При ансамблите в Гуадалахара участват 19 отбора.
В отборното класиране (от девойки и ансамбъл жени) България заема временното второ място с 88.325 точки. На първо място след първия ден на надпреварата е Русия с 93.650 точки, а на трето - Украйна с 86.225 точки.
Утре европейското първенство продължава с изпълненията на бухалки и лента при девойките и с ансамблите на три топки и две въжета. В края на деня ще бъдат ясни медалистите в отборното класиране и в многобоя при ансамблите, както и финалистките при девойки индивидуално и ансамбли на отделните уреди.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти