ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Георги Градев и екипът му представят програмата си за управление на БФС

Начало с куп неизвестни

Начало с куп неизвестни

България се изправя днес от 14:30 часа срещу Китай в първия си мач от новосформираната Лига на нациите.
 
Лъвовете срещат домакините в Нинбо за начало на дългото лято, което предстои пред тях и като част от подготовката си за световното първенство през септември. И големият въпрос е - за какво са готови момчетата на Пламен Константинов?
 
Гибона обяви цел минимум оставане в елита на комерсиалния турнир и догодина. А това означава място пред Австралия, Канада или Южна Корея в крайното подреждане, за да се избегне бараж за оцеляване. На пръв поглед тази задача не би трябвало да е проблем за трикольорите. Амбициите винаги са били големи, но това лято може би ще бъде малко по-различно.
 
Отсъствието на Цветан Соколов, Николай Николов и Теодор Тодоров превръща отбора ни в доста по-различен от това, което сме свикнали да виждаме. Особено липсата на диагонала не се вижда как точно ще бъде компенсирана, за да се преследва нещо повече от оцеляване. Боян Йорданов изглежда към момента първи вариант за заместник, но заедно с конкурента му Николай Учиков не са онези фигури, за които със спокойствие да кажем, че ще забият и невъзможна топка.
 

Освен това не се вижда алтернатива на центровете Виктор Йосифов и Светослав Гоцев, като да очакваме, че заместниците на Николов и Тодоров - Илия Петков и Алекс Грозданов, могат да са на това ниво, е утопия. Единственото привидно спокойствие е в разпределителите и посрещаните, където май има взаимозаменяеми хора.

 

"Очакванията не трябва да са големи, защото в турнирите много зависи как започваме. Ако стартираме с две-трu победи, защо не, може да запишем много добро постижение. Но ако тръгнем с две поражения, винаги се сриваме психологически, дълбаем надолу, потискаме се и губим увереност.

 

Много зависим от първия турнир. Младите трябва да изискват от себе си, защото ако нямат характер, сами да искат, няма да стане. Не е до ръчкане, ако не ти идва отвътре", коментира преди мача либерото Теодор Салпаров.

 

А селекционерът Константинов добави на пресконференцията вчера: "Надяваме се, че ще изиграем добри мачове. Пожелавам късмет и на съперниците ни, които са много силни отбори".

България стартира в Лигата на нациите срещу Китай

Балансът с Китай е категоричен -12 победи и 1 загуба от далечната 1962-а. Домакините обаче са в свои води в Нинбо и няма какво да губят. Затова е и толкова важно за лъвовете да тръгнат с победа. Резултат, който ще им даде самочувствие преди тежките битки до края на седмицата със САЩ и Аржентина.

 

Вижте и видео от последната тренировка на българите в Китай, преди да стартират участието си в Лигата на нациите.
"Тема Спорт"

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички