Чисора нокаутира Такам и спечели изумително боксово шоу в Лондон (видео)

Чисора нокаутира Такам и спечели изумително боксово шоу в Лондон (видео)

Дерек Чисора (вече 29-8, 21 КО) и Карлос Такам (35-5-1, 27 КО) направиха страхотно подгряване на Джоузеф Паркър - Дилиън Уайт и дори вдигнаха изключително много летвата за тях в “О2 Арена”. Двамата предложиха зрелище на зрителите и се постараха да изкарат най-доброто, което може да предложи тежката категория.

Карлос Такам водеше с около (минимум) 5-2 рунда, преди две безмилостни крошета на Чисора да го пратят на земята, а вторият случай се оказа и решителен - впечатляващ обрат и 29-а победа за англичанина. Самият той в радостта си подсказа, че е изключително приятно изненадан от себе си, като едва за трети път някой успява да нокаутира Такам (последно той бе спрян в 10 рунд от Антъни Джошуа през октомври миналата година).  Чисора спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

Изненадващо или не, Такам се хвърли в атака от първата секунда и натика опонента си в ъгъла и го залепи за въжетата, като двамата прекараха в такова положение целия първи рунд. Чисора се предпазваше добре и не рискуваше особено, като единствено биваше наранен в тялото, защото ъперкътите и крошетата попадаха в ръцете. Чисора контрира с ляво кроше, което разклати Такам, но пък камерунецът успя в последните 40 секунди да отправи по-точни попадения с дясно и ляво кроше, като англичанинът изглеждаше много доволен да чуе гонга.

Двамата леко намалиха темпото във втори рунд, но той отново бе изпълнен с попадения, този път и от двамата. Чисора бе твърдо решен да окупира центъра на ринга и се задържа там в по-голямата част от рунда, но отново стана жертва на безпощадни крошета и ъперкъти от страна на Такам. Този път обаче англичанинът не изглеждаше в беда, както в първата част, като на свой ред също пласира няколко попадения с лявото си кроше, но изглеждаше малко по-пасивният от двамата в размените.

Такам продължи да превъзхожда опонента си отчетливо в ударите в тялото, както и в броя на комбинациите (най-вече опитите за комбинации). Двамата се движеха повече на ринга в сравнение с предишните два рунда, а Чисора десетина пъти удари под пояса опонента си, преди най-после да получи предупреждение от съдията на ринга. По-добрите попадения бяха в актива на Такам, който в този рунд смени тактиката и по-скоро изчакваше съперника да действа.

Чисора бе по-активният от двамата в първите 2:20 минути на четвъртия рунд и тормозеше Такам с удари в тялото, но в последните секунди отново легна на въжетата и предаде инициативата. Камерунецът няколко пъти отново пласира добри крошета, но бе като цяло пасивен през по-голямото времетраене на частта, а атаката му в края също не бе изцяло посветена на търсене на нокдаун.

Чисора зае позиция на въжетата още 93 секунди преди края на петия рунд, но този път далеч по-успешно контрираше опитите на Такам да намери брадичката му. Англичанинът остана по-доволен от броя на попаденията си - леви ъперкъти и леви крошета - докато Такам отново не можа да материализира по-добрата си позиция на ринга. Камерунецът не можа да намери достатъчно чисто в нито един случай главата на съперника си, като иначе двамата продължаваха предимно да се бият от близка дистанция.

Шестият рунд бе толкова вълнуващ, колкото и първия, защото двамата безпощадно редуваха леви и десни крошета, докато Чисора “по традиция” бе заел мястото в ъгъла си и на въжетата. Зрителите станаха на крака в очакване на решителния удар, който обаче не дойде, защото гонгът се намеси и спря невроятните размени. В следващата част Чисора също си бе притиснат почти през цялото време и трябваше да “изяжда” десните и левите крошета на Такам, който дори с десен прав намери гърлото на опонента си в един от редките моменти, когато Чисора се бе открил. Камерунецът печелеше рундове с повече вкарани удари и повече агресия, но не бе разклатил достатъчно Чисора, че да не може да се притеснява за контраатаките му.

2:14 минути преди края на осмия рунд изненадващо дясно кроше в главата на Такам го прати в нокдаун! Той се изправи и продължи, но само секунда по-късно второ дясно кроше - този път по-близо до брадичката - от страна на Чисора отново прати на земята камерунецът и той трябваше да приеме загубата с нокаут!

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти