Отново радост за британската боксова публика на галавечерта в Лондон

Отново радост за британската боксова публика на галавечерта в Лондон

Поредната местна надежда Конър Бен (вече 13-0, 9КО) записа победа с единодушно съдийско решение (98-91; 98-90; 97-90) срещу Седрик Пейно (вече 6-6-3, 4КО) на боксовата галавечер в “О2 Арена” в Лондон. Така той спечели интерконтиненталната титла в средна категория на Световната боксова асоциация и подгря отлично публиката за основното събитие на галата - Джоузеф Паркър срещу Дилиън Уайт.

Двубоят бе реванш след предишната им битка през 2017 година, когато Конър спечели по точки, но решението бе изключително дискусионно, защото повечето специалисти обявиха срещата за реми. По-странното бе, че тогава нямаше трима съдии до ринга, които да отброяват точките рунд по рунд, а само един, чиито резултати така и не излязоха наяве, което направи победата на Конър още по-съмнителна. Днес обаче нямаше никакъв шанс някой да си помисли дори да дискутира кой бе победителят, въпреки че отново не станахме свидетели на нокаут.

Пейно спечели определено първия рунд в “О2 Арена”, като два пъти разтърси съперника си с две леви крошета, а и вероятно го разконцентрира с решението си от първата секунда да смени гарда си с обратен. От самото начало на втория рунд пък Пейно бе агресорът, а Конър откровено бягаше и дори приклякаше, за да избегне конфронтацията. Французинът отново бе по-разнообразен с комбинации, като избягваше опитите на съперника си да го докосне. Странното бе, че съдията на ринга присъди нокдаун в актива на Конър в самото начало на рунда, въпреки че на всички бе ясно, че става въпрос за спъване на Пейно. Реферите обаче решиха да дадат рамо на домашния фаворит, което му бе наистина много нужно.

Третият рунд бе по-успешен и по-стабилен за Бен, но отново Пейно нанесе отчетливите и чистите десни крошета. Четвъртият, реално, бе първият, който можеше да се присъди на Конър, не толкова заради някакви сериозни попадения, а просто защото бе по-активен, а и Пейно не се отчете с нито едно забележимо попадение. Петият също бе на сметката на Бен, като той започна да демонстрира пълните си боксови качества и да доминира на ринга не само с мощни удари и попадения, но и с движение и контролиране на темпо и дистанция.

Бен отново бе на по-високо ниво в шестата част, макар този път да допускаше отново ударите на Пейно отчетливо да го докосват, и то от дистанция. 1:30 минути преди края на седмия рунд пък, малко след като Бен бе нанесъл точно дясно кроше, Пейно бе пратен в нокдаун, този път без никакви спорове. Французинът стана рано, защото бе повален с удар тялото, но все пак отчете нивото на нараняване, което понесе. Бен направи още три попадения с ляв прав до края на рунда, като вече бе напълно ясно на всички, че именно той е напред в битката и той контролира събитията на ринга.

Бен в последната минута на осмия рунд продължи да се движи добре, но вече и левите му крошета намираха целта, след като допреди това се отчиташе само с удари в тялото. Пейно бе видимо изтощен, а това му се отрази негативно и в деветата част, защото отново допусна нокдаун, след като дясното му коляно докосна пода, макар да не бе сериозно разтърсен от лявата ръка на съперника. В последния рунд Бен бе по-предпазлив, очаквано, но въпреки това неговите десни крошета биваха пласирани точно, докато Пейно отново не можеше да се похвали със значимо попадение.

Още от Бойни спортове

Виж всички