Съдийският шеф в Италия коментира играта с ръка на Де Лихт

Съдийският шеф в Италия коментира играта с ръка на Де Лихт

Председателят на Съдийската комисия в италианския футбол Марчело Ники коментира, че ситуацията с играта с ръка на Матайс де Лихт в края на мача на Ювентус срещу Болоня (2:1) правилно не е била отсъдена като дузпа. В заключителните секунди новият защитник на шампионите докосна кълбото с ръка в наказателното си поле, но след рикошет. Арбитърът и ВАР не уважиха желанието на гостите за наказателен удар, но мнозина видяха в това помощ към силния на деня.

“Според действащите правила това няма как да е дузпа - категоричен беше Ники пред радио Anch’io Sport. - Правилата са ясни. Би ми се искало привържениците да са наясно с правилата и по време на двубоите да приемат решенията на реферите. Който си мисли, че спорните ситуации се отсъждат в зависимост от отбора, по-добре да не ходи на стадиона.”

Босът на съдиите продължи да защитава италианските арбитри: “Те се справят много добре, като прилагат правилата. Проблемът е другаде: експертите не са наясно с правилата. Много се говори за играта с ръка, но това е достатъчно ясно. Говорим за расизъм и други неща, но когато някой рефер бива нападан вербално, то не не сме изненадани. А в долните дивизии тези недоволства преминават в удари и ритници.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички