Тухел може да накаже Мбапе за избухването при смяната

Тухел може да накаже Мбапе за избухването при смяната

Треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел коментира ситуацията при смяната на Килиан Мбапе в мача с Монпелие (5:0). В 68-ата минута германският специалист реши да извади 21-годишния нападател, който обаче не прие добре това решение и влезе в остро пререкание с наставника.

“Аз съм треньорът. Ако някой трябва да решава кой да влезе и кой да излезе от игра, това съм аз. Килиан е много интелигентен играч и знае какво направи. Той не обича да бъде сменян, но никой не обича да бъде сменян. Това не са хубави кадри, но ние не сме единственият клуб, на който да му се е случвало подобно нещо. Не е добре, защото това отваря тема за негативни разговори срещу клуба, а това е лошо. Не съм ядосан, но съм тъжен, защото това не бе необходимо. Обясних му защо взех това решение и винаги ще бъде така. Аз винаги ще бъда човека, който взема решенията. Не играем тенис, а играем футбол и трябва да има уважение към всички”, заяви Тухел.

Германецът не отхвърли възможността да накаже Мбапе за тази му постъпка, като заяви, че ще реши след като преспи.

“Не знам, трябва да помисля. Първо искам да се наспя. Ще взема решение. Имаме тренировка в 11 часа и тогава ще говорим за мача с отбора. Може и да говоря с него индивидуално. Ще преценя след като се наспя”, допълни наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички