Гледай на живо

ЕВРО 2020: Франция - Германия 1:0

Dacia Duster "танцува" по първата ледена писта в България

Dacia Duster "танцува" по първата ледена писта в България

От Dacia решиха да отпразнуват големия си пазарен успех през 2019 година по нестандартен начин. След като за седма поредна година марката е номер едно по продажби в България с най-продавания модел Duster, стигнахме до Рила планина, където на няколко километра от село Говедарци шесткратният шампион на България по Рали Димитър Илиев и неговата Ice Driving Academy създадоха първата писта за сняг и лед на Балканския полуостров.

И така, след като получихме указания от Димитър Илиев как да подходим с управлението на лед, с Dacia Duster започнахме да "танцуваме" с най-продавания автомобил у нас по упражнения на сняг и след тях преминахме към каране по завоите на прекрасно подготвеното ледено трасе с дължина от 1100 метра и много разнообразни завои. Задвижването на четирите колела на Duster помагаше при контролираното пързаляне по завоите и даде възможност всички на пистата да се забавляваме на фона на величествената Рила.

През 2019 г. при растящ пазар на нови автомобили (+8,6%) марката Dacia регистрира 5451 автомобила (+16,8%). Dacia поставя рекорд по продажби за седма поредна година и за Европа с 564 854 автомобила (ръст от 10,4%). Този ръст е предимно благодарение на успеха на Dacia Duster, лидер по продажби сред частните клиенти.

Още от Моторни спортове

Виж всички