Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Dacia показа бъдещия си достъпен електромобил

Dacia показа бъдещия си достъпен електромобил

Dacia отваря нова глава от своята история с лансирането на Dacia Spring: прототип, предвещаващ първия изцяло електрически модел на Dacia. С Dacia Spring това е достъпната електрическа революция, която ще стартира през следващата година.

Нова Dacia революция

Електрическият автомобил Dacia Spring е в съответствие с визията на Groupe Renault за осигуряване на достъпна и устойчива мобилност за всички, като същевременно спазва ценностите и философията на марката Dacia. Той представя 100% електрически градски автомобил с 4 места, предлагащ по-лесен достъп за най-голям брой хора до по-лесна и по-чиста мобилност с градски автомобил с 5 врати, който съчетава простота, надеждност и достъпност.

Лек и компактен, Dacia Spring ще има пробег от над 200 км., гарантиращ гъвкавост при използване в градски и крайградски условия. За да успее с тази нова революция, Dacia се възползва от 10-годишния опит на Groupe Renault като пионер и лидер в електрическата мобилност.

Електрически градски автомобил, поставящ нови тенденции

Dacia Spring е електрически градски автомобил, който е тук, за да зададе нови тенденции. Пастелното сивият екстериор е подчертан с матови пръски от флуоресцентно оранжево, голям просвет, декоративни елементи в предната и задната броня. Изпъкващият SUV стил и компактните размери го правят идеалният автомобил за ежедневна употреба с гарантирано спокойствие.

Специално внимание е обърнато на светлините. Отпред са поставени 2 вида изцяло LED фарове: хоризонтална лента в горната част и 4 отделни тела, вградени в бронята. Отзад, четирите светодиодни светлини оформят буквата „Y“. Тези визуални детайли бележат бъдещия светлинен подпис на Dacia.

Чрез този нов светлинен подпис, оребрен преден капак и специално обработена масивна радиаторна решетка, предната част на Dacia Spring изразява сила и надеждност.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти