Volkswagen T-Roc R респектира с 300 кс

Volkswagen T-Roc R респектира с 300 кс

Мощен като спортен автомобил и удобен като многофункционален CUV модел - новият T-Roc R е поредната звезда в моделната фамилия на T-Roc. Със своята максимална мощност от 300 к.с., новото компактното попълнение в гамата на Volkswagen R се ускорява от нула до 100 км/ч само за 4,8 секунди, а максималната скорост достига 250 км/ч, преди електрониката да ограничи устрема на върховата версия в гамата на T-Roc.

Динамика и модерен стил на живот

Съчетанието от свръхмодерния 2,0-литров задвижващ агрегат с технология TSI и интелигентната система за двойно предаване 4MOTION осигурява на новия спортен топмодел в успешната гама на T-Roc изключително динамично пътно поведение. Принудителното пълнене с турбокомпресор и системата за директно впръскване се грижат за постигане на впечатляващ въртящ момент още в ниските оборотни режими на двигателя - максималният въртящ момент от 400 Нм е налице още при 2000 об/мин, докато атлетичната максимална мощност от 221 кВт/300 к.с. от световна класа е на разположение чак до 5000 об/мин. Благодарение на широкия обхват на предавателните числа на трансмисията, двигателят на T-Roc R остава винаги в рамките на идеалния работен диапазон в практически всяка ситуация на пътя и може да осигури на водача пълната R мощ независимо от скоросттта на движение. Високоефективната спирачна система от своя страна гарантира сигурно и ефикасно намаляване на скоростта. Аналогична система се използва и при Volkswagen Golf R с Performance пакет. Включената в стандартното оборудване на модела функция Launch Control осигурява потегляне със скоростта на излитаща ракета. Перфектен за амбициозните водачи е електронният контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control), който може да се изключи ръчно по желание. Стандартната седемстепенна предавателна кутия с два съединителя DSG е специално адаптирана към екстремните настройки на двигателя на T-Roc R, докато доказалата се в сериозни изпитания система за двойно предаване 4MOTION на Volkswagen разпределя огромната мощ на новия спортен модел между предните и задните колела в рамките на хилядни от секундата - според конкретните пътни условия и в зависимост от степента на сцепление на отделните колела. По този начин се предотвратява ефективно потенциалното приплъзване или блокиране на колелата с алуминиеви джанти и се гарантира възможно най-доброто сцепление с пътната настилка - включително при неблагоприятни метеорологични условия като валежи от дъжд и сняг, както и на трудни терени и нестабилни настилки като чакъл или груб паваж.

 

 

Вътрешно оформление със спортен акцент

Целият интериор на новия модел въплъщава динамичния дух на Volkswagen R, а вътрешното оформление впечатлява с перфектна изработка и идеална ергономичност. Лумбалните опори в предните спортни седалки с регулиране във височина подобряват значително удобството и спомагат за постигане на максимално здравословна позиция на тялото на водача и на пътника до него. Страничните облицовки на купето се отличават с акценти от микрофибър Artvelour в състезателен стил, а централните части от тапицериите на седалките и външните задни места са облицовани с екстравагантна текстилна материя в десен Carbon Flag. Дизайнът на обширния интериор на новия модел е типичен за R-гамата – модернен и динамичен с педали от неръждаема стомана, бяло индиректно осветление и черна облицовка на тавана в комбинация с хромирани детайли на приборите за управление на светлините, електрическите прозорци и регулирането на външните огледала. Арматурното табло, централната конзола и облицовките на вратите са изпълнени фабрично с блестящо черни декоративни панели в „Piano Black“, докато панелите на праговете на предните врати се отличават с впечатляващо R лого. Върху широкия централен подлакътник между предните седалки има достатъчно място както за ръката на водача, така и за тази на неговия спътник на предната седелка. Почитателите на марката, които обичат да демонстрират свой уникален стил, могат да насочат избора си към пакета кожени тапицерии Nappa, както и към някой от вариантите за двуцветно лаково покритие на каросерията.

Удобство при ежедневна употреба

Независимо от своя изключителен спортен дух, като всеки друг представител на гамата Volkswagen R, новият T-Roc R е преди всичко надежден и практичен автомобил за ежедневно шофиране. В своята най-динамична версия, разполагащият с пет врати T-Roc R впечатлява и със своята функционалност, гъвкавост и максимален комфорт. Асиметрично разделената облегалка на задната седалка може да се сгъва поотделно на части, а чекмеджето под дясната предна седалка предлага удобно място за съхранение на малки предмети и други полезни вещи. Обемът на багажника може да варира от 392 до максимум 1 237 литра.

Интелигентна свързаност

Блестящият 8-инчов сензорен TFT екран на арматурното табло на новия T-Roc R е изпълнен в стила на модерните таблети и може да бъде свързан с личния смартфони в рамките на няколко секунди. Внимателно подбраните приложения за устройства с операционни системи Android и iOS могат да бъдат показани в голям мащаб и по желание на водача и пътниците да се използват с помощта на App-Connect. Това важи в пълна степен и за редица други полезни детайли от паметта на смартфона като контактите в телефонния указател, любимите плейлисти или записите в календара. Допълнително предлаганият интерфейс за свързване на мобилен телефон Comfort позволява безконтактно зареждане на батерията с високо напрежение, а съществува и възможност за свързване на таблети и iPad чрез Wi-Fi. Пълноцветният Digital Cockpit на свой ред предлага лекота и удобство при избора на различни индивидуални профили и графично оформление на контролните прибори пред водача.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти