Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 1:1

Пробив в Премиър лийг: клубовете се разбраха за първата важна стъпка

От утре клубовете от Висшата лига на Англия вече ще могат да провеждат групови занимания, но без контакт между играчите. Те се разбраха за това по време на днешната онлайн среща, на която се обсъждаха плановете за рестартиране на футбола. Имаше опасения, че тимовете могат да отложат решението или дори да не го приемат, но в крайна сметка всичките 20 клуба гласуваха "за". Така от вторник вече играчите ще могат да тренират в групи от по най-много петима едновременно. Някои клубове дори ще използват повече от един терен, за да могат други "петици" от състезатели да бъдат разположени на тях. Решението беше взето след конферентна връзка и дискусия между футболисти, мениджъри, лекари, независими експерти и представители на правителството. Задължително е спазването на дистанция и възможно най-добра хигиена. Това е първата фаза от плана за завръщане на футбола.


На по-късен етап трябва да се премине и към следващата фаза, в която контактите между футболистите вече ще са разрешени. За тук обаче има страхове, че това може и да не стане толкова лесно, като засега няма дата за преговорите за това. Има план за подновяване на първенството в средата на юни.

През уикенда доста от клубовете тестваха играчите си за коронавирус, а някои го правят и днес. Когато всеки тим получи своите резултати, ще може да стартира с тренировките от по петима.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички