Ще има изкачващи се и изпадащи в долните дивизии в Англия

Ще има изкачващи се и изпадащи в долните дивизии в Англия

Английската футболна лига обяви, че ще има изкачващи се и изпадащи отбори, дори и сезонът в трите лиги под нейна юрисдикция да не завърши. Ръководството на лигата добави, че е изготвило рамка за действие, която ще бъде приложена за Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, ако 51 процента от клубовете в дадената дивизия гласуват за спирането на сезона. Още през миланата седмица клубовете от Лига 2 стигнаха до съгласие първенството да не се доиграва, но в Лига 1 имаше разнобой и решение не бе взето.

Клубовете от Чемпиъниш пък ще се срещнат тази седмица, за да обсъдят възможностите за довършване на сезона. "Продължаването на сезон 2019/20 в съществуващия определен форма е си остава най-благоприятният сценарий за завършване от спортна гледна точка. Но ние разбираме, че в настоящата ситуация това може да бъде невъзможно", се казва в изявлението на лигата. Решението на Английската футболна лига потвърждава, че Суиндън Таун, Крю Алекзандра и Плимут Аргайл печелят промоция от Лига 2 за Лига 1, докато Стивънидж изпада от Лига 2 в Националната лига. Към момента лигата предвижда изиграването на плейофи за последните места за изкачване, но ако такива не могат да бъдат проведени, ще се търси алтернативно решение.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти