Завръщането на Висшата лига може да се отложи

Завръщането на Висшата лига може да се отложи

Подновяването на английската Висша лига може да не се случи на обсъжданата досега дата, която е 12 юни. За тази вероятност призна изпълнителният директор на първенството Ричард Мастърс.

Днес клубовете в английския елит проведоха поредната среща, на която бе решено, че от утре отборите могат да започнат групови тренировки, но без контакт.

"Бяхме се концентрирали върху 12 юни, но без да се обвързваме с нея. Не сме променили датата за стартиране, но трябва да бъдем гъвкави в това отношение. Това, което не искаме да се случва, е постоянно да местим датата. Но трябва да сме гъвкави и да приемем, че това е процес на стъпка по стъпка", заяви Мастърс.

Изказването на директора идват, след като много от играчите изразиха притеснения относно началото на шампионата, тъй като според тях на този етап не е осигурена нужната безопасност.

"Следващата седмица ще обсъждаме протоколи за тренировки с контакт. След като започнат подобни занимания, ще имаме разговор с клубовете за това колко време е необходимо, за да могат да се подготвят физически преди да могат да започнат да играят. Тогава ще сме в позиция, в която да можем да потвърдим кога ще стартира сезонът", сподели още той.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички