Американски национал на крачка от трансфер в Полша

Американски национал на крачка от трансфер в Полша
От Верона обявиха задържането на Аспарух Аспарухов
От Верона обявиха задържането на Аспарух Аспарухов

Американският волейболен национал Гарет Муагутитиа е на крачка от трансфер в Полша, информират италианските медии. 32-годишният посрещач, който спечели сребърния медал в Лигата на нациите през 2019-а, е близо до договор с Алурон Вирту Варта (Заверче), част от който през изминалия сезон бе националът Николай Пенчев.

Муагутитиа игра за италианския Калцедония (Верона) през последния сезон, под ръководството на българския треньор Радостин Стойчев и заедно с Матей Казийски и Аспарух Аспарухов, но изглежда, че няма да продължи договора си. В богатата си кариера Муагутутиа е играл и в Испания, Финландия, Турция, Китай, Португалия и Гърция. През 2013/2014 прекарва първия си сезон в Полша - в Бидгошч.

За ново попълнение на Заверче се спряга и бразилският национал Флавио Гуалберто, който играе на поста център. 27-годишният Флавио е играл през почти цялата си кариера в Минас Тенис Клуб (Бело Оризонте), а през последния сезон бе част от гранда Сеск (Рио де Жанейро), но заради очертаващата се криза в Бразилия, ще смени първенството.
Перуджа привлече Себастиан Соле
Перуджа привлече Себастиан Соле

Още от Волейбол

Виж всички