Аржентински национал подписа с отбора на Ники Пенчев

Аржентински национал подписа с отбора на Ники Пенчев
Американски национал на крачка от трансфер в Полша
Американски национал на крачка от трансфер в Полша

Аржентинският волейболен национал Максимилиано Кавана подсилва полския Алурон Вирту Варта (Заверче). Разпределителят подписа двугодишен договор с тима, където за последно игра и българския национал Николай Пенчев, като ще се конкурира за титулярното място с Гьорги Гьоргиев.
Шампион на България с Марек ще играе в Полша
Кавана печели четири пъти Купата на Аржентина. През 2018 година с UPCN (Сан Хуан) спечело за трети път в кариерата си титлата на страната и се класира за клубното първенство на Южна Америка. Там отборът стигна до финала на турнира и взе среброто, а Кавана бе избран за най-добър разпределител. През изминалия сезон плеймейкърът игра италианския Газ Сейлс (Пиаченца), с който завърши на 9-о място в класирането преди преждевременното приключване на Суперлигата заради пандемията от коронавирус.
Игор Колакович поема тима на Николай Пенчев в Полша
"Максимилиано е тук, за да продължи да доказва уменията си, благодарение на които блести в националния си отбор. Присъствието му ще позволи значително да подобрим играта си в предстоящите мачове", заяви новият треньор на тима Игор Колакович.

"Избрах Заверче, защото обичам предизвикателствата. Плюс Лигата е едно от най-силните първенства в света. Нямам търпение да изляза на терена и да почувствам подкрепата от трибуните", сподели пък Кавана.

Още от Волейбол

Виж всички