Без публика във Франция през следващия сезон

Без публика във Франция през следващия сезон
Аржентинска инвазия във Франция за новия сезон
Аржентинска инвазия във Франция за новия сезон

Първенствата във Франция през следващия сезон ще се провеждат зад затворени врати. Министърът на младежта и спорта на страната Роксана Марачиняну заяви за Евроспорт, че "спортът няма да бъде приоритет" след облекчаване на мерките в страната, заради ситуацията, причинена от COVID-19. Тя добави, че "всички събития, които могат да се възобновят, ще се провеждат при затворени врати или с много строги ограничения".
Франция спря волейбола и остана без шампиони
Реакциите на спортистите и треньорите във Франция бяха светкавични. Ив Буже, президент на лидерът в тазгодишното класиране и миналогодишен шампион Тур, смята, че решението, за което говори Марачиняну, може да причини огромни щети на волейболните клубове във Франция.

"За волейбола икономическите последици ще бъдат много важни, тъй като ние нямаме модел, основан на телевизионни права, а на брой зрители, който ни носи приходи и партньори… 60% от приходите ни идват от частния сектор. Но как да накараме партньор да подпише с нас и да ни подкрепя, ако нямаме зрители или телевизия? Имаме разходи: играчи, персонал, наем на зала, но без финансови приходи е трудно. Всички президенти на клубовете в елита са единодушни: няма да има възстановяване на спорта без зрители", заяви Буже за авторитетния вестник "Екип".
Франция става новия дом за кубинците
Франция става новия дом за кубинците

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички