Франция става новия дом за кубинците

Франция става новия дом за кубинците
Аржентинска инвазия във Франция за новия сезон
Аржентинска инвазия във Франция за новия сезон

След като аржентинската лига видимо изпадна в икономическа криза заради пандемията от коронавирус, и в допълнение на многото "гаучоси", няколко кубински волейболисти също ще се преместят във френската Лига А. Елитът на Франция ще бъде първенството, което ще приеме най-голям брой играчи от националния отбор на Куба.
Аржентинското "нашествие" във Франция продължава
В тима на Шомон, който се води от бившият селекционер на България Силвано Пранди, се очакват да пристигнат центъра Роами Алонсо (от италианския Равена), посрещачът Осниел Мергарехо от аржентинския Боливар Волей, както и диагоналът Хесус Ерера също от Боливар.

"Много съм щастлив и нетърпелив да играя и да израствам. Ще направя всичко възможно всеки ден да бъда по-добър. Мисля, че във Франция ще имам по-добра възможност да се изявя. В Шомон ще имам повече място. Треньорът е много добър, като треньора на Равена, но в момента трябва да играя повече. Ще прилагам наученото от Италия", сподели Роами Алонсо пред радио Хавана.

Има и още двама кубинци, които напускат отбора на Обрас (Сан Хуан) - диагоналът Хосе Ромеро вероятно ще отиде в Аячо, а посрещачът Хулип Карденас в Туркоа.

Също във Франция, но в Поатие, се очаква да подпише договор Хосе Мигел Гутиерес, който е по-малкия брат на Мигел Давид Гутиерес. Изключение може да направи единствено центърът Хавиер Консепсион, който да продължи кариерата си в полския Индикпол (Олшчин).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички