Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Англия - Хърватия

Гравина: Тези, които искат прекратяване на сезона, не харесват футбол или не са италианци

Гравина: Тези, които искат прекратяване на сезона, не харесват футбол или не са италианци

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина нападна хората, които не искат сезонът да завърши. Серия А бе спряна през март и ще бъде подновена, когато има гаранции, че е безопасно. Министърът на спорта Винченцо Спадафора изрази надежди, че отборите могат да подновят тренировки на 4 май.

"Споделям надеждата на Спадафора за подновяване на 4 май с цялата предпазливост и гаранции. Това е сложен момент за страната, икономиката и футбола ни, който е една от най-важните ни индустрии. С чувство на отговорност и разумен подход, ще намерим правилния път", заяви Гравина.

"Тези, които предлагат прекратяване на сезона, не харесват футбол или не са италианци. Те искат да отнемат надеждата за бъдещето и рестартирането на футбола. Аз ще се боря за това до края", допълни той.

Шефът на италианския футбол обясни, че е разработен правилник, който трябва да се спазва. "Ще отнеме три седмици мерки за безопасност, за да може да стартираме отново в края на май или началото на юни. Ще има период на контролиране, за да подсигурим, че всички, които са на събитието, не са заразени. Ако всички тестове са негативни, няма да има проблеми с дистанциране или разпространение на вируса.
Тренировките в Италия ще се подновят при тези правила
Тренировките в Италия ще се подновят при тези правила

Това се отнася само за Серия А. Относно Купата на Италия, все още чакаме. Надявам се всички да имат възможност да играят на собствените си стадиони. Ако това не е възможно, ще търсим алтернативни решения", коментира още Гравина.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти