В Австрия готови да посрещнат Формула 1 и без публика

В Австрия готови да посрещнат Формула 1 и без публика

Австрийското правителство не се противопоставя на плановете тазгодишното Гран При на Формула 1 в страната да се проведе без публика. Това заяви вицеканцлерът на правителството и министър на спорта Вернер Коглер. Първите девет кръга от сезона във Формула 1, включително Гран При на Канада на 14 юни, бяха отменени заради пандемията от коронавирус. Това поставя австрийското състезание на 5 юли като второ за сезона след Гран При на Франция на 28 юни.

„Не искаме да правим спънки“, отговори Коглер пред репортери, когато го попитаха дали правителството ще позволи състезанието да се състои. Той обаче каза, че ще бъде трудно за организация заради големия брой технически персонал. Всеки от десетте отбора от Формула 1 има около 60 души екип, плюс служителите на надпреварата, тези по техническата безопасност, представителите на медиите, което ще доведе общия брой на присъстващите на надпреварата до над 1000.

Броят ще се увеличи допълнително, ако обичайните състезания, като Формула 2, също се провеждат. Коглер завърши, че ограниченията за пътуване могат да бъдат по-голямо препятствие от правилата за социално дистанциране.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти