ФИА ще следи изкъсо модифицирането на болида на Макларън за двигателите на Мерцедес

ФИА ще следи изкъсо модифицирането на болида на Макларън за двигателите на Мерцедес

Световната автомобилна федерация (ФИА) ще подложи отбора на Макларън под сериозно наблюдение. Причината е, че от моторспорт федерацията позволиха единствено на британския тим да направи модификации по тазгодишния си болид за преминаване към двигателите на Мерцедес. В края на миналата година стана ясно, че Макларън няма да продължи взаимоотношенията си с Рено и ще премине към услугите на Мерцедес за задвижващите единици през 2021 година.

След като първите девет старта от шампионата на Формула 1 бяха отменени, се стигна до решение на ФИА за замразяване на новите правила за 2021 година, а вместо това отборите догодина ще трябва да се състезават с колите от този сезон. Това обаче би попречило на Макларън да изпълни договора си с Мерцедес и от ФИА взеха решение да позволят на славния британски тим да модифицира шаситата си, за да бъде възможно монтирането на двигателите на Мерцедес.

От ФИА ще определят комисия, която ще следи изкъсо този процес с единствената цел да не бъде позволено на инженерите на отбора да извлекат предимство в представянето на болида от конструктивните промени.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти